Skip to main content

De wereld verbeteren leer je met de Bachelor Humanistiek

Submitted by Rebecca on Wed, 10/14/2020 - 16:16
Universiteit voor Humanistiek

Maak jij je zorgen om de gevolgen van de coronamaatregelen, houd jij je veel bezig met mensen en kun jij geen genoeg krijgen van maatschappelijke vraagstukken? Stel jij jezelf vragen als: vanaf welke leeftijd mag je zelf bepalen over euthanasie? Is 1,5 meter afstand houden een burgerplicht? En hoe bestrijd je racisme? Misschien is de bachelor Humanistiek dan iets voor jou! Een goede keuze als je erg geïnteresseerd bent in de interdisciplinaire menswetenschap. Lees snel verder voor meer informatie over de studie!

Humanistiek, wat is dat eigenlijk?

Humanistiek is een multidisciplinaire wetenschap. Snap je? Nee, ik ook niet! Nu in Jip-en-Janneke-taal: een combinatie van filosofie, sociologie en psychologie. Je houdt je bezig met onderwerpen zoals discriminatie en euthanasie. Ook doordenk je levensvragen in relatie tot problemen in de maatschappij. Eigenlijk alles wat te maken heeft met mensen en leven. Best interessant, toch? Met Humanistiek leer je de wereld beter begrijpen en vooral hoe je de wereld een beetje kunt verbeteren. Zeker in deze tijd wordt het steeds belangrijker om hierover na te denken en bij stil te staan. 

Dit houdt de Bachelor Humanistiek in

Op de Universiteit voor Humanistiek wordt de driejarige bachelor aangeboden. Het is een voltijd studie wat inhoudt dat je de hele week ermee bezig bent. De Universiteit bevindt zich in het leukste deel van Utrecht: het centrum. Het is kleinschalig en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Vakken die je bij de Bachelor Humanistiek kunt verwachten zijn bijvoorbeeld filosofie, psychologie en sociologie. Daarnaast worden er ook praktijkvakken gegeven waarin je gesprekstechnieken leert en reflecteren onder de knie krijgt. Een ideale combinatie tussen theorie en praktijk! Na het afronden van de Bachelor Humanistiek kun je door met een master Humanistiek, Zorgethiek en Beleid of bij een andere universiteit. Na het afronden hiervan kun je aan de slag in veel verschillende functies, bijvoorbeeld als coach, geestelijk verzorger of beleidsmedewerker. Het doel van de opleiding is om jou te ontplooien tot een kritische en creatieve denker!

Open dag

Als je geïnteresseerd bent in de mensheid, je wakker ligt van de klimaatveranderingen en je graag wil helpen de wereld te verbeteren, dan is de Bachelor Humanistiek jou misschien wel op het lijf geschreven! Grote kans dat je nog wel met veel vragen zit, dus meld je daarom snel aan voor de open dag in november! De open dag is online van 11.00 tot 13.00 uur en bestaat uit een presentatie en een proefcollege. In de presentatie wordt verteld over de opleiding en het studieprogramma. Je kunt ook vragen stellen aan de docenten en (oud)studenten! 

Twijfel je nog en vind je een studiekeuze maken lastig? Lees dan hoe je het maken van een studiekeuze aanpakt!