Skip to main content

Dit heb je nodig tijdens je studententijd

Submitted by Boudewijn on Fri, 05/22/2020 - 15:52
Desk and laptop

Er komt weer een nieuw collegejaar aan en misschien start jij wel met een nieuwe studie! Natuurlijk verschilt het per opleiding, maar over het algemeen zijn er een paar dingen die je bij elke studie nodig hebt. Ik zet de belangrijkste spullen voor je op een rijtje, zodat jij goed voorbereid kan starten met je nieuwe opleiding!

Laptop

Een laptop ga je waarschijnlijk het allermeest gebruiken tijdens je studie. Denk aan aantekeningen maken tijdens colleges, opdrachten maken en verslagen schrijven. Een laptop is een absolute must have! Het is dus belangrijk dat je een goede scoort die goed werkt en die lang meegaat. Zit je een beetje krap bij kas? Een refurbished laptop kan ook een goede optie zijn! 

Printer 

Een printer is superhandig om te hebben, maar ik hoor je al denken: dat is toch veel te duur? Dat valt dus reuze mee! Er zijn tegenwoordig al goede printers rond de €60,- en anders kun je een tweedehands printer scoren in bijvoorbeeld de kringloopwinkel. Dat kost je waarschijnlijk bijna niks! En je laat de printerinkt op je deurmat bezorgen, want dit bestel je tegenwoordig supermakkelijk en goedkoop online. Een eigen printer is een stuk voordeliger dan alles printen op de hogeschool, universiteit of in een printshop. Het is dus verstandig om een eigen printer aan te schaffen als je gaat studeren!

Studieboeken

Voor de meeste studies heb je veel boeken nodig. Studieboeken zijn over het algemeen best wel prijzig. Zeker als je erover nadenkt hoe veel je ze daadwerkelijk gaat gebruiken. Maar helaas moet je toch alle verplichte literatuur aanschaffen! Een tip is om ruim van tevoren je boekenlijst te checken. Hoe eerder je dit doet, hoe meer kans je hebt om je boeken tweedehands te vinden. Houd verschillende websites in de gaten waar ze tweedehands studieboeken aanbieden. Tweedehands boeken zijn soms wel de helft goedkoper dan nieuwe boeken!

Agenda

Tegenwoordig hebben we alles in onze telefoon staan en zijn we de papieren agenda bijna vergeten. Zonde, want hier heb je eigenlijk veel meer aan! Studenten krijgen het steeds drukker met werken, studeren, sporten, stappen en noem zo maar op. Dus zeker tijdens je studententijd geeft een papieren agenda veel meer overzicht dan een agenda op je telefoon. Je hebt in één oogopslag een overzicht van de hele week. Dit helpt je ook om beter te plannen. Een agenda hoeft niet groot te zijn, je hebt ook kleine, handige agenda's die in je zak passen.