Skip to main content

ArtEZ

ArtEZ

ArtEZ heeft in totaal ongeveer 3000 studenten, verspreid over drie locaties. Ze bieden vooropleidingen, bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie. Genoeg aanbod dus! Daarnaast is ArtEZ een gespecialiseerde kennisinstelling waarin lectoren theorie en praktijk verbinden. ArtEZ werkt samen met een groot aantal partners in binnen-en buitenland. Het doel van ArtEZ is om de studenten een artistieke, intellectuele en persoonlijke groei door te laten maken. In totaal biedt ArtEZ Zwolle 33 verschillende opleidingen aan. In Zwolle heeft ArtEZ twee locaties: ArtEZ Conservatorium en het Sophiagebouw.

Alle beschikbare studies van ArtEZ

 • HBOMaster / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziek
  ArtEZ heeft binnen de master Muziek in Zwolle de volgende varianten: Jazz & Pop en Klassieke Muziek.
 • HBOMaster / Taal & Cultuur / Kunst
  Theatre Practices
  Ben je geïnteresseerd in het ontwikkelen van je artistieke activiteiten door middel van onderzoek? De Master of Theatre Practices nodigt choreografen, theatermakers, dansers, acteurs, scenografen en dramaturgen uit en biedt hun de mogelijkheid om artistieke activiteiten door middel van onderzoek, dramaturgie, en peer-sessies te verdiepen onder begeleiding van ervaren docenten en inspirerende gastdocenten en kunstenaars uit het internationale veld van de uitvoerende kunsten.
 • HBOMaster / Taal & Cultuur / Kunst
  Master of Music Therapy
  De masterstudenten Muziektherapie van ArtEZ leveren een relevante bijdrage aan de mondiale samenleving. Ze voelen de huidige cultuur aan en spelen op professionele wijze in op de behoeften van individuele cliënten, groepen, gemeenschappen of organisaties door hun hoogwaardige muzikaliteit, gespecialiseerde en geavanceerde klinische ervaring en wetenschappelijke kennis.
 • HBOMaster / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziek
  ArtEZ heeft binnen de master Muziek in Arnhem de volgende varianten: Jazz & Pop en Muziektheater.
 • HBOMaster / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziek
  ArtEZ heeft binnen de master Muziek in Enschede de volgende varianten: Mediamusic: The Sound of Innovation en Popacademie: The Sound of Innovation
 • HBOBachelor / Onderwijs / Lerarenopleidingen Kunst
  Docent Theater
  Theaterdocent of leraar drama worden? Ontdek de studie Docent Theater in Zwolle en maak van theatermaken je beroep. Tijdens de opleiding Docent Theater onderga je het theater maken, het spelen en het les krijgen. Daarna kun je als docent theater je passie voor en kennis over theater overbrengen op uiteenlopende groepen mensen.
 • HBOBachelor / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziek
  ArtEZ heeft binnen de bachelor Muziek in Arhnem de volgende varianten: Jazz & Pop en Muziektheater
 • HBOBachelor / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziek
  ArtEZ heeft binnen de bachelor Muziek in Enschede de volgende varianten: Mediamusic en Popacademie
 • HBOBachelor / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziek
  ArtEZ heeft binnen de bachelor Muziek in Zwolle de volgende varianten: Jazz & Pop en Klassieke Muziek
 • HBOBachelor / Taal & Cultuur / Kunst
  Muziektherapie
  Muziektherapeut of coach worden? Dit is de enige bacheloropleiding Muziektherapie die aan een conservatorium wordt gegeven. Dit vak oefen je uit met je hart. Daarom ligt bij alles wat we doen het streven naar gelijkheid in diversiteit aan de basis. Onze missie is deskundige en communicatief vaardige muziektherapeuten op te leiden, die zich flexibel in het werkveld kunnen bewegen. Musici die hun vaardigheden in een brede therapeutische context inzetten en deze toegankelijk maken voor iedereen.